Sarajevske bivše maloljetne borce primio Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Predstavnike Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDR KS) danas je primio Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo. Na sastanku se otvoreno razgovaralo o trenutnom stanju i statusu, te organizaciji bivših maloljetnih pripadnika Armije i MUP Republike BiH u Kantonu Sarajevu. Sastanku ispred UB-MDR KS su prisustvovali Rusmir Piralić, Kemal Šalaka i Mirsad Durmo, navodi se u saopćenju UB-MDR KS.

Pročitaj više

UB-MDR KS organizuje prvu konferenciju o statusu maloljetnih branilaca!

Kategorija: Teme • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Upravni odbor Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo(UO UB-MDR KS) je na svojoj redovnoj elektronskoj sjednici donio jednoglasnu odluku o početku aktivnosti na organizaciji prve Konferencije bivših maloljetnih boraca, branitelja u Sarajevu, predviđeno za 7.april 2018. Godine, navodi se u saopćenju UB-MDRKS.

Pročitaj više

UB-MDR KS: Ministar Bukvarević se sastaje sa nelegalnim predstavnicima maloljetnih dobrovoljaca

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Udruženje maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo je dostavilo saopćenje u kojem navodi da se Ministar Salko Bukvarević sastaje sa nelegalnom, nelegitimnom, samoproglašenom koordinacijom udruženja maloljetnih dobrovoljaca, gdje se pored ostalog u saopćenju koje u cjelosti prenosimo, navodi sljedeće:

Pročitaj više

Ušli maloljetni, poginuli maloljetni...

Kategorija: Teme • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Donosimo spisak boraca koji su ušli maloljetni u borbene jedinice i poginuli kao maloljetni...
To nije samo spisak sa brojevima, slovima , datumima rođenja, to je spisak sinova, spisak mladosti, spisak pun srčanosti, nevinosti...

Pročitaj više

1234

Najnovije

Najčitanije