Piralić: Maloljetni borci Sarajeva dali mladost i život za odbranu domovine

Kategorija: Teme • Objavljeno: • Broj komentara: 0

SARAJEVO, 15. oktobra (FENA) - Odbranu Sarajeva, najduže opkoljenog grada u historiji čovječanstava, obilježio je i fenomen oko 1.000 maloljetnih boraca koji su srca punog patriotizma tinejdžerske ludosti počekom 1992. godine zamijenili oružjem, odbranom porodice i kućnog praga.

Pročitaj više

Maloljetni borci: Drže nas nisko svi nivoi vlasti!

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Upravni odbor Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo je održao redovnu sjednicu gdje je na osnovu dugotrajne diskusije, analize izvještaja o stanju boraca – maloljetnih doborovoljaca u Kantonu Sarajevo je zaključeno da odnos kantonalnih a naročito općinskih nivoa vlasti prema potrebama, zahtjevima ove populacije je neprihvatljiv, stoji u saopćenju UB-MDRKS...

Pročitaj više

Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo

Kategorija: Sport • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo je osnovan 2012. godine i djeluje u okviru sekcije za sport i rekreaciju Udruženja boraca-maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95 Kantona Sarajevo (UB-MDR KS).

Pročitaj više

Maloljetni borci nemaju predstavnika u radnoj grupi za izradu prijedloga Zakona o borcima

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Predstavnici u trinaestočlanoj radnoj grupi - Komisiji za izradu Prijedloga teksta Zakona o demobilisanim borcima su nelegitimni, u dijelu koji se odnosi na članove radne grupe ne postoje predstavnici koji imaju legitimitet i prethodni rad, znanje koji su u proteklom periodu radili na poboljšanju statusa maloljetnih boraca u FBiH. UB-MDR KS je prvi uputio inicijativu početkom 2012. godine i mi smo čitavo vrijeme bili ti koji su se obraćali Vladi FBiH da iznađe zakonska rješenja za našu populaciju.

Pročitaj više

12

Najnovije

Najčitanije