UB-MDRKS: Ne podržavamo najavljene proteste!

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Upravni odbor Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo obavještava javnost povodom najavljenih protesta za 25.april, najavljenih od Koordinacije udruženja maloljetnih boraca Armije RBiH s područja Federacije BiH ne podržavamo niti smo učestvovali u donošenju takve odluke, stoji u saopćenju UB-MDRKS.

Pročitaj više

Maloljetni bosanski vojnici iskorišteni u ratu, zanemareni u miru

Kategorija: Teme • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Ne postoje zvanični podaci o tome koliko je maloljetnika učestvovalo u ratu u BiH, kao ni o njihovoj starosti i spolu. Ali, prema Istraživačko-dokumentacionom centru (IDC) iz Sarajeva, nevladinoj organizaciji koja prikuplja podatke u ljudskim gubicima u ratu u BiH, 661 maloljetni vojnik između 10 i 18 godina starosti ubijen je u ovom ratu.

Pročitaj više

Općina Novi Grad Sarajevo naredila rušenje spomenika poginulim borcima – maloljetnicima

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 2

Iz Općine Novi Grad naložili su uklanjanje murala sa fasade jedne stambene zgrade, koji su iscrtali članovi Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata iz Sarajeva, kao spomenik njihovim poginulim saborcima.To je naljutilo više od 1000 članova ovog Udruženja.

Pročitaj više

Nelegitimna komisija "kroji kapu" maloljetnim dobrovoljcima

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Udruženje boraca - maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilackog rata 92-95 Kantona Sarajevo u saopštenju navode da mole tzv. predstavnike maloljetnih boraca koji su u radnoj grupi za izradu prijedloga radnog teksta Zakona o demobilisanim borcima ili one koji imaju veze sa njima ( tzv. kordinacija Udruženja maloljetnih boraca ARBiH) da dostave dokaze kada su oni u pokrenuli inicijativu za izmjenu i dopunu navedenog Zakona i kada su prvi put kontaktirali Vladu FBiH i Ministarstvo za pitanja boraca FBiH po tom pitanju?

Pročitaj više

1234

Najnovije

Najčitanije