Nacrt zakona o boračkim udruženjima iduće sedmice pred parlamentarcima

Kategorija: Zakoni • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Nacrt federalnog zakona o boračkim udruženjima od posebnog društvenog značaja, čiji je cilj da se tačno zna koja su to reprezentativna udruženja boračke populacije, razmatrat će iduće sedmice Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Pročitaj više

Nelegitimna komisija "kroji kapu" maloljetnim dobrovoljcima

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Udruženje boraca - maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilackog rata 92-95 Kantona Sarajevo u saopštenju navode da mole tzv. predstavnike maloljetnih boraca koji su u radnoj grupi za izradu prijedloga radnog teksta Zakona o demobilisanim borcima ili one koji imaju veze sa njima ( tzv. kordinacija Udruženja maloljetnih boraca ARBiH) da dostave dokaze kada su oni u pokrenuli inicijativu za izmjenu i dopunu navedenog Zakona i kada su prvi put kontaktirali Vladu FBiH i Ministarstvo za pitanja boraca FBiH po tom pitanju?

Pročitaj više

Radni tekst ZAKONA O PRAVIMA DEMOBILISANIH BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA III/III dio

Kategorija: Zakoni • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata je krenulo u januaru 2016. godine sa reformom Zakona o pravima demobilisanih branitelja i članova njihovih porodica. u nastavku donosimo radni tekst ZAKONA O PRAVIMA DEMOBILISANIH BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA. (III / III-dio)

Pročitaj više

Radni tekst ZAKONA O PRAVIMA DEMOBILISANIH BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA II/III dio

Kategorija: Zakoni • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Federalno ministarstvo za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata je krenulo u januaru 2016. godine sa reformom Zakona o pravima demobilisanih branitelja i članova njihovih porodica. u nastavku donosimo radni tekst ZAKONA O PRAVIMA DEMOBILISANIH BRANITELJA I ČLANOVA NJIHOVIH PORODICA. (II / III dio)

Pročitaj više

12

Najnovije

Najčitanije