Premijera dokumentarnog filma „Djeca rata – djeci mira“ na Al-Jazeera Balkans

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

U nedjelju, 10.07.2016. godine u 17:05 sati na TV Al-Jazeera Balkans će biti premijerno prikazan dokumentarni film "Djeca rata - Djeci mira“, kojim bivši maloljetni borci – djeca vojnici Armije BiH, VRS i HVO govore sa mladima u 30 srednjih škola širom Bosne i Hercegovine o štetnim posljedicama, razlozima učešća u vojnim formacijama u ratu te kako se to odrazilo na njihovo odrastanje i današnji život.

Pročitaj više

Udruženje maloljetnih boraca Kantona Sarajevo poziva na mirne proteste u Sarajevu

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Udruženje boraca “Maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata ’92. - ’95.” Kantona Sarajevo poziva na mirne proteste branitelja koji će se održati u Sarajevu, 25.04.2016. godine ispred zgrade Vlade Federacije Bosne i Hercegovine sa početkom u 09:00 h, gdje će se zatražiti ispunjenje zahtjeva navedenih u Rezoluciji branitelja/boraca, potpisanoj u novembru 2015. godine.

Pročitaj više

Općina Novi Grad „trenira strogoću“ nad maloljetnim borcima!

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Udruženje maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo dobilo je riiiješenje od strane aktuelnih predstavnika Općine Novi Grad za uklanjanje murala posvećenih maloljetnim borcima.

Pročitaj više

Bivši maloljetni borci u misiji mira

Kategorija: Teme • Objavljeno: • Broj komentara: 0

"Da se sad vratim u to vrijeme, naravno da mi ne bi palo na pamet da ponovo uradim isto i prođem kroz sve grozote kroz koje sam prošao. Ovo radim zbog vas, i zbog svoje djece“, kazao je odgovarajući na pitanja Selvir Tabak.
Nekad na suprotstavljenim stranama, danas zajedno, bivši maloljetni borci Armije BiH, Vojske Republike Srpske i Hrvatskog vijeća obrane, sa mladima su razgovarali o štetnim posljedicama koje je na njih ostavilo učešće u ratu.

Pročitaj više

123

Najnovije

Najčitanije