UB-MDR KS: Ministar Bukvarević se sastaje sa nelegalnim predstavnicima maloljetnih dobrovoljaca

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Udruženje maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo je dostavilo saopćenje u kojem navodi da se Ministar Salko Bukvarević sastaje sa nelegalnom, nelegitimnom, samoproglašenom koordinacijom udruženja maloljetnih dobrovoljaca, gdje se pored ostalog u saopćenju koje u cjelosti prenosimo, navodi sljedeće:

Pročitaj više

Jednokratnu novčanu pomoć će dobiti 17.914 boraca

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Jednokratnu novčanu pomoć od Federalnog ministarstva za boračka pitanja FBiH dobit će 17.914 boraca u stanju potrebe, potvrdio nam je Salko Bukvarević, resorni ministar. Minimalni iznos pomoći je 168 KM, a maksimalni 420 KM. Bukvarević objašnjava da su morali smanjiti iznose naknada u odnosu na prvobitno utvrđene, jer je neočekivano veliki broj aplicirao za pomoć. Podsjećanja radi, na poziv je apliciralo 22.800 boraca i nakon uvida u dokumentaciju, njih 4.886 nije ispunilo uvjete.

Pročitaj više

Bukvarević o boračkom zadrugarstvu

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Salko Bukvarević danas je s predstavnicima zadruge „Prva boračka - Plodovi Bosne“ i Zadružnog saveza Federacije BiH razgovarao o projektima zapošljavanja i samozapošljavanja boračkih kategorija kroz boračke zadruge, te o bitnosti i budućnosti ovog projekta za cjelokupnu boračku kategoriju.

Pročitaj više

KO I ZBOG ČEGA SPUŠTA GUSTU MAGLU NAD REZOLUCIJOM

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 5

U narednoj sedmici svim učesnicima Javne rasprave 31.05.2016.godine iz Vlade Federacije BiH bit će dostavljeni stenogrami sa sastanka održanog u organizaciji Ministarstva za pitanja boraca FBiH i tada će mnoge stvari postati jasnije u kontekstu novog pokušaja da se borci okupljeni oko Rezolucije razbiju i razjedine.

Pročitaj više

1234

Najnovije

Najčitanije