Sarajevske bivše maloljetne borce primio Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Predstavnike Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo – (UB-MDR KS) danas je primio Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo. Na sastanku se otvoreno razgovaralo o trenutnom stanju i statusu, te organizaciji bivših maloljetnih pripadnika Armije i MUP Republike BiH u Kantonu Sarajevu. Sastanku ispred UB-MDR KS su prisustvovali Rusmir Piralić, Kemal Šalaka i Mirsad Durmo, navodi se u saopćenju UB-MDR KS.

Pročitaj više

Ministar Fišo potpisao još četiri predugovora za kupovinu stanova

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i direktor Fonda Kantona Sarajevo za izgradnju stanova Mirza Emirhafizović potpisali su danas četiri predugovora za kupovinu stanova sa suprugom šehida Nazifom Mulaosmanović i tri ratna vojna invalida Jasminom Kepešem, Ikmetom Mehanićem i Irfanom Šehićem.

Pročitaj više

Izgradit će se spomen obilježje šehidima i poginulim pripadnicima Odreda policije 'Bosna'

Kategorija: Aktuelnosti • Objavljeno: • Broj komentara: 0

U Sarajevu će biti izgrađen spomenik bosanskim specijalcima vrijedan 173.000 KM. Sporazum o sufinansiranju izgradnje spomenika bosanskim specijalcima, koji će se nalaziti u parku pored Druge gimnazije, potpisao je danas ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo sa generalnim sekretarom Udruženje veterana – Veterani odreda policije "Bosna" Kantona Sarajevo Željkom Panićem.

Pročitaj više

Ministar Fišo:Nikad ne smijemo zaboraviti našeg legendarnog komandanta Senahida Bolića - Bolu

Kategorija: Život • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Postrojavanjem počasne jedinice Oružanih snaga Bosne i Hercegovine, te intoniranjem bosanskohercegovačke himne, pred više stotina okupljenih, jučer je kod spomen obilježja na koti „Konjsko“ započeo program obilježavanja 23. godišnjice od smrti legendarnog olovskog komandanta Senahida Bolića- Bole.

Pročitaj više

1234...{ + }7

Najnovije

Najčitanije