Izgradit će se spomen obilježje šehidima i poginulim pripadnicima Odreda policije 'Bosna'

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

U Sarajevu će biti izgrađen spomenik bosanskim specijalcima vrijedan 173.000 KM. Sporazum o sufinansiranju izgradnje spomenika bosanskim specijalcima, koji će se nalaziti u parku pored Druge gimnazije, potpisao je danas ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo sa generalnim sekretarom Udruženje veterana – Veterani odreda policije "Bosna" Kantona Sarajevo Željkom Panićem.

Pročitaj više

Zelene beretke: Prestanite širiti mržnju!

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

- Mi kao udruženje koje je prvo stalo u odbranu domovine 1992. godine pozivamo sve građane da ne nasjedaju na nacionalističke i političke ložače vatre koji nas vode ponovo u ratne sukobe. Političari cijele regije su se vratili u devedesete godine i ponovo dižu tenzije samo zbog jedne stvari, kako sačuvati svoje stolice i vlast - saopćili su iz Udruženje.

Pročitaj više

Odabrano najbolje idejno rješenje za Spomenički kompleks Tunel DB

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Završena je konkursna procedura za odabir najboljeg idejnog rješenja za Spomenički kompleks Tunel spasa DB. Ministarstvo za boračka pitanja KS će u naredno periodu pokrenuti izradu projektnog zadatka koji će da rezultira izgradnjom Memorijalnog spomeničkog kompleksa na lokacijama ulaza i izlaza u tunel na Dobrinji i Butmiru.

Pročitaj više

Za naknade za otežani rad u Oružanim snagama BiH potrebno 4,5 miliona KM

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Donošenje odluke koja bi tretirala naknade za otežani rad ili specifične radne dužnosti u Oružanim snagama BiH implicira financijska sredstva od oko 4,5 miliona KM za radna mjesta koja podrazumijevaju terensku, stražarsku službu, uništavanje neekslodiranih minsko-eksplozivnih sredstava, kao i redefiniranje naknada za pilote i deminere po stupanjskom modelu postupka nadoknade u odnosu na efektivni aranžman.

Pročitaj više

Najčitanije

Najnovije

Najnovijikomentari