Maloljetni borci: Drže nas nisko svi nivoi vlasti!

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Upravni odbor Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo je održao redovnu sjednicu gdje je na osnovu dugotrajne diskusije, analize izvještaja o stanju boraca – maloljetnih doborovoljaca u Kantonu Sarajevo je zaključeno da odnos kantonalnih a naročito općinskih nivoa vlasti prema potrebama, zahtjevima ove populacije je neprihvatljiv, stoji u saopćenju UB-MDRKS...

Pročitaj više

Maloljetni borci nemaju predstavnika u radnoj grupi za izradu prijedloga Zakona o borcima

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Predstavnici u trinaestočlanoj radnoj grupi - Komisiji za izradu Prijedloga teksta Zakona o demobilisanim borcima su nelegitimni, u dijelu koji se odnosi na članove radne grupe ne postoje predstavnici koji imaju legitimitet i prethodni rad, znanje koji su u proteklom periodu radili na poboljšanju statusa maloljetnih boraca u FBiH. UB-MDR KS je prvi uputio inicijativu početkom 2012. godine i mi smo čitavo vrijeme bili ti koji su se obraćali Vladi FBiH da iznađe zakonska rješenja za našu populaciju.

Pročitaj više

Jednokratnu novčanu pomoć će dobiti 17.914 boraca

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Jednokratnu novčanu pomoć od Federalnog ministarstva za boračka pitanja FBiH dobit će 17.914 boraca u stanju potrebe, potvrdio nam je Salko Bukvarević, resorni ministar. Minimalni iznos pomoći je 168 KM, a maksimalni 420 KM. Bukvarević objašnjava da su morali smanjiti iznose naknada u odnosu na prvobitno utvrđene, jer je neočekivano veliki broj aplicirao za pomoć. Podsjećanja radi, na poziv je apliciralo 22.800 boraca i nakon uvida u dokumentaciju, njih 4.886 nije ispunilo uvjete.

Pročitaj više

Sarajevski bivši maloljetni borci obradovali malu raju!

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Upravni odbor Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo je na svojoj redovnoj sjednici donio jednoglasan zaključak da se čestita na uspješnoj organizaciji realizaciji projekta dodjele novogodišnjih paketića djeci članova UB-MDR KS, naročito iskrenim prijateljima udruženja Renati Krstanović i Maji Alihodžić koje su svojim nesebičnim davanjem energije, srčanim, požrtvovanim radom učinili da se održi i realizira projekat dodjele novogodisnjih paketića maloj raji - djeci nekada maloljetnih boraca, vojnika Kantona Sarajevo - danas okupljenih u UB-MDR KS, stoji u saopćenju UB-MDR KS.

Pročitaj više

Najčitanije

Najnovije

Najnovijikomentari