Dobitnici stipendija za djecu sarajevskih branilaca

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 2

Fond Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila – žrtava rata IKRE, uz saglasnost Ministarstva za boračka pitanja, obavijestio je podnosioce zahtjeva za dodjelu stipendija pripadnicima boračke populacije na području Kantona Sarajevo po Konkursu za dodjelu stipendija djeci boraca–branitelja Bosne i Hercegovine sa područja Kantona Sarajevo u školskoj 2014./2015. godini, da se preliminarne liste nalaze na:
- internet stranici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo http://mbp.ks.gov.ba;
- oglasnoj ploči Fonda IKRE

  • untitled_2.png

Na preliminarne liste se može uložiti prigovor u roku od 15 dana od objave ovog obavještenja, izričito u pismenoj formi na adresu: Fond IKRE u ulici Terezija bb, lično ili putem pošte.

Po isteku žalbenog roka i rješavanju prigovora liste potpunih i nepotpunih zahtjeva će biti objavljene na isti način, o čemu će podnosioci zahtjeva biti obavješteni na adekvatan način.

Konačna odluka će se donijeti, pod uvjetom da službene provjere budu uredne za lica sa liste, a u skladu sa raspoloživim budžetskim sredstvima u 2014/2015 godini predviđenim za ove namjene.

Ministarstvo zadržava pravo da ukoliko naknadnim provjerama ustanovi da su neka lica sa liste dala netačne podatke, da iste eliminiše sa liste kandidata koji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje prava na dodjelu stipendija borcima – braniteljima Bosne i Hercegovine i njihovoj djeci za 2014/2015. godinu.

Potrebne informacije se mogu dobiti u Fondu „IKRE“ u ul. Terezija bb, tel/fax.: ++387 33 444 520 i ++387 33 200 310, e-mail adresa: ikre.sarajevo@gmail.com, na info punktu Ministarstva (sala protokola Kantona Sarajevo) tel: ++ 387 33 562 273, Sektoru za boračku invalidsku zaštitu na broj telefona ++ 387 33 562 279 ili tehničkog sekretara ++387 33 562 012.

 

http://mbp.ks.gov.ba/aktuelnosti/obavjestenje-za-dodjelu-stipendija-djeci-boraca-branitelja-bosne-i-hercegovine-sa-podruc


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 2 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari