SKANDALOZNO: Lažni JOB BH Telecoma!

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 4

Da su se među branioce Bosne i Hercegovine prošvercovali mnogi koji su front vidjeli jedino u partizanskim filmovima ili televizijskim dnevnicima, nije nikakva novost. Međutim, da jedna boračka organizacija u svoj statut unese odrednicu prema kojoj njeni članovi mogu biti čak i oni koji nisu ni bili u BiH tokom rata, svojevrstan je kuriozitet, koji Jedinstvenu organizaciju borca Unija veterana - Sekcija Generalna direkcija BH Telecoma, svrstava među ozbiljne kandidate za rubriku “Vjerovali ili ne!“

  • untitled_8.png
  • untitled_9.png
  • untitled_10.png

Naime, Skupština Sekcije još u aprilu 2013. godine usvojila je Statutarnu odluku kojom je praktično legaliziran prijem podrumaša, pobjegulja, kao i svih ostalih osoba koje nisu pripadnici boračke populacije, u taj ogranak JOB-a Unije veterana BiH!

U navedenoj odluci doslovno se precizira da osim bivših pripadnika Armije RBiH, MUP-a RBiH i HVO-a, “član Sekcije može postati može svaki građanin Bosne i Hercegovine pod uslovom da je zaposlenik Generalne direkcije i da u ratnom periodu 1992. – 1995. nije podlijegao vojnoj obavezi (maloljetnici, žene) ili da u ratnom periodu 1992. – 1995. nije bio vojno sposoban“!?

Epilog takve statutarne akrobacije je, kako tvrde dobro upućeni, da u ovoj “boračkoj organizaciji“ manje od trećine članstva čine branioci, dok su svi ostali učlanjeni po stranačkim i porodičnim vezama.

- Taj takozvani JOB u BH Telecomu je pod kontrolom političkih stranaka i menadžmenta kompanije, koji ne raspisuju javne oglase za zapošljavanje radnika na kojima bi po Zakonu o pravima demobilisanih boraca FBiH prednost imali borci, nego zapošljavaju članove svoje familije i stranačke poslušnike - kako bi lažno prikazali da imaju borce u firmi, napravili su taj JOB u koji su primili lica koja nisu pripadnici boračke populacije, a koja obnašaju i funkcije u Upravnom i Nadzornom odboru, Sudu casti i drugim organima Sekcije.

O svemu je obaviješten i JOB Unija veterana Kantona Sarajevo, koji ni na koji način nije reagovao jer je, očito, “u talu“.

Tražili smo i od Ministarstva za boračka pitanja FBiH da pošalje inspekciju u JOB BH Telecoma, ali ni odatle niko nije reagovao, nakon čega smo i upravnoj inspekciji Ministarstva pravde FBiH poslali zahtjev da ispita legalnost rada Ministarstva i JOB-a BH Telecoma... - u izjavi za Veteran.ba ističu malobrojni branioci iz redova takozvanog JOB-a Direkcije BH Telecoma.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 4 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari