UB-MDR KS organizuje prvu konferenciju o statusu maloljetnih branilaca!

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Upravni odbor Udruženja maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo(UO UB-MDR KS) je na svojoj redovnoj elektronskoj sjednici donio jednoglasnu odluku o početku aktivnosti na organizaciji prve Konferencije bivših maloljetnih boraca, branitelja u Sarajevu, predviđeno za 7.april 2018. Godine, navodi se u saopćenju UB-MDRKS.

  • prazni_fed_parlament_priznajte_status_2.jpg
  • unnamed_1.jpg

Predviđeno je da se 1. Konferencija maloljetnih dobrovoljaca, boraca, branitelja održi u Velikoj sali Općine Novi grad, sa početkom u 11:55 h, gdje će biti pozvana sva udruženja maloljetnih dobrovoljaca, branitelja iz FBiH, te pojedinci koji pripadaju našoj populaciji a koji se prijave putem naše nove web stranice. Naravno, bit će pozvani i ministri boračkih ministarstava iz FBIH. Tema konferencije bi bili iznošenje trenutnog stanja naše populacije, problemi, i kako dalje...

Kao jedan od željenih rezultata bi bilo usvajanje barem pet(5) zajedničkih zahtjeva, stavova, prijedloga svih učesnika konferencije u cilju kvalitetnog rješavanja statusa maloljetnog dobrovoljca, branitelja. Između ostalog, naš prijedlog je ukidanje legitimiteta starom federalnom udruženju maloljetnih boraca i usaglašavanje sa učesnicima konferencije za formiranje novog federalnog udruženja maloljetnih doborvoljaca, branitelja.

Važno je napomenuti da bi se na Konferenciji po prvi put predstavio po prvi put naš prijedlog Zakona o maloljetnim dobrovoljcima, baniteljima, borcima. Jedna od specifičnosti ovod Zakona je i da njime uređuje formiranje Fonda za maloljetne dobrovoljce, branitelje na federalnom nivou i na kantonalnim nivoima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari