UB-MDR KS: Ministar Bukvarević se sastaje sa nelegalnim predstavnicima maloljetnih dobrovoljaca

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Udruženje maloljetnih dobrovoljaca odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95 Kantona Sarajevo je dostavilo saopćenje u kojem navodi da se Ministar Salko Bukvarević sastaje sa nelegalnom, nelegitimnom, samoproglašenom koordinacijom udruženja maloljetnih dobrovoljaca, gdje se pored ostalog u saopćenju koje u cjelosti prenosimo, navodi sljedeće:

  • logo_mdr_ks_novi_1.jpg

"U vezi sa objavom na vašoj web stranici a koju su prenijeli i neki mediji da je dana 23.01.2018. godine u prostorijama ministarstva održan sastanak predstavnika Ministarstva i tzv. koordinacije maloljetnih boraca Armije RBiH, dajemo slijedeće saopstenje:

Navedena koordinacija ne zastupa stavove cjelokupne populacije maloljetnih dobrovoljaca i nema legitimitet da predstavljaju našu populaciju.

Naše udruženje koje starije od svih udruženja koje čine tzv. koordinaciju i koje ima najviše članova od svih tih tzv. udruženja nije pozvano da učestvuje u osnivanju i radu tzv. koordinacije.

Takodjer, vaše ministarstvo nikada nije omogućilo našem udruženju da iznese svoje stavove i prijedloge iako već godinama tražimo sastanak sa vama, što jasno ukazuje na neupitan ignorantski odnos prema onim boračkim udruženjima koja ne dijele sa vama političku ideologiju.

Iz gore navedenog razloga tražimo od vas da resorno ministarstvo povuče navedeno saopštenje i više ne vrši dezinformisanje javnosti i članove naše populacije, te da prestanete se diskriminacijom koju provodite prema nama," navodi se u saopćenju UB-MdR KS.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari