Javni oglas za podnošenje zahtjeva za ostvarivanje dopunskih prava sarajevskih boraca za 2017. godinu

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Na ovaj Javni oglas zahtjeve mogu podnositi lica iz člana 1. Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine (“Službene novine Kantona Sarajevo”, br. 45/12 - Prečišćeni tekst i 26/14); ratni vojni invalidi i članovi njihovih porodica, članovi porodica šehida, članovi porodica poginulih umrlih i nestalih branioca, dobitnici ratnih priznanja i odlikovanja i članovi porodica poginulih, umrlih i nestalih dobitnika ratnog priznanja i odlikovanja, ratni vojni zarobljenici i demobilizirani branioci sa područja Kantona Sarajevo, koji ispunjavaju uslove propisane navedenim Zakonom.

  • ministarstvo_za_boracka_pitanja_ks.jpg

III Rok podnošenja zahtjeva

- Zahtjevi za prava iz tačke I navedena pod rednim brojevima: 1., 2., 3., 4., 5., 7., 9., 10., 12., 13., 14., 16., 17., 18., 19., 20., 21., 22., 23., 24., 25., 26., 27., 28.a),c) i d), 29. i 31. podnose se kontinuirano tokom godine, a u zavisnosti od raspoloživih namjenskih budžetskih sredstava;

- Zahtjevi za prava iz tačke I navedena pod rednim brojevima: 6., 11., 15. , 28.b) i 30. podnose se po posebno objavljenim Javnim pozivima - oglasima Ministarstva;

- Zahtjevi za pravo iz tačke I pod brojem 8. za dodjelu stipendije Ministarstva za boračka pitanja se podnose po objavljenom Javnom pozivu Fonda Kantona Sarajevo za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila-žrtava rata „IKRE“, a za stipendije Fonda „IKRE“ zahtjevi se podnose kontinuirano.

Svi zahtjevi koji se podnose po objavljenom Javnom pozivu - oglasu će se rješavati, odnosno odobravati samo ako su podnešeni u roku predviđenom Javnim pozivom - oglasom.

Kod zahtjeva koji se podnose kontinuirano, kod utvrđivanja opravdanosti će se uvažavati i datum podnošenja zahtjeva, a Ministarstvo zadržava pravo da prema broju podnesenih zahtjeva i predviđenim budžetskim sredstvima za realizaciju ograniči ili obustavi dalji prijem zahtjeva.

http://mbp.ks.gov.ba/aktuelnosti/javni-oglas-za-podnosenje-zahtjeva-za-ostvarivanje-dopunskih-prava-porodica-sehida-i

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari