Za zapošljavanje sarajevskih branioca izdvojeno 170 hiljada KM

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo izdvojilo je 170.000 KM sa budžetske pozicije za podršku u zapošljavanju i samozapošljavanju boraca, ratnih vojnih invalida, porodica poginulih, odnosno šehidskih porodica. Danas je ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo, Muharem Fišo potpisao ugovore za dodjelu sadnica malina i sistema za navodnjavanje sa 18 korisnika, a sa 57 korisnika potpisao ugovore za dodjelu plastenika.

  • boorci_zaposljavanje.jpg

Riječ je o pripadnicima boračke populacije koji su ispunili uvjete za plasteničku proizvodnju u okviru realizacije Programa mjera za poticaj zapošljavanja boračke populacije u Kantonu Sarajevo za 2016. godinu.

Ovaj program je realizovan i potpomognut zahvaljujući i podršci Vlade Kantona Sarajevo koja je odobrila ova sredstva.

Programom mjera za poticaj zapošljavanja boračke populacije u Kantonu Sarajevo se želi izvršiti resocijalizacija boraca, a sve s ciljem da njih što više počne živjeti od svog rada, a ne da čekaju socijalnu pomoć.

"Imamo namjeru da se kroz razvoj Turističke zajednice KS uključimo pripadnike boračke populacije u realizaciju Projekta ratnog turizma kako bi naredna godina bila godina zapošljavanja boraca", akcentirao je ministar Muharem Fišo.

Nakon potpisivanja pomenutih ugovora, resorno ministarstvo će svim korisnicima kojima bude potrebno osigurati stručne timove, odnosno agronome koji će im pomagati u sijanju malina i povrća. Bit će u funkciji i info centar za sve one koji budu imali i dodatna pitanja. Ministar Fišo je najavio kako naredne godine resorno ministarstvo planira izdvojiti značajna sredstva i za oblasti poljoprivrede, turizma i IT sektora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari