Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo je osnovan 2012. godine i djeluje u okviru sekcije za sport i rekreaciju Udruženja boraca-maloljetni dobrovoljci odbrambeno-oslobodilačkog rata '92-'95 Kantona Sarajevo (UB-MDR KS).

  • mdr_shooting_club.jpg

U osnovnu djelatnost Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo spada edukativno i moralno usmjeravanje članova kluba ka zakonitom, stručnom, savjesnom i sigurnom korištenju vatrenog oružja kao sportskog rekvizita praktičnog streljaštva. Također među osnovnim ciljevima kluba se nalaze i unapređivanje, treniranje i takmičenje u streljačkim sportovima koji nisu afirmirani u Bosni i Hercegovini ostvarenje vrhunskih sportskih rezultata u praktičnom streljaštvu, razvitak praktičnog streljaštva u BiH.

Osim ovih usluga naš klub pruža i profesionalan trening za vojne i policijske jedinice, zaštitarske kompanije i individualne klijente, svim vrstama vatrenog oružja: pištolj, sačma, poluautomatska puška i snajper.

Klub pomažu vrhunski licencirani instruktori po međunarodnim standardima sa dugogodišnjim iskustvom i različitim sposobnostima iz Kluba za praktično streljaštvo & taktički trening POINT Sarajevo. Da bi se postigao najviši stupanj profesionalnosti u rukovanju vatrenim oružjem, IPSC takmičenju te obavljanju zaštitarskih, policijski i vojnih poslova i vještina sa vatrenim oružjem naš klub pruža profesionalan trening i obuku.

Strelište

Strelište Pašino brdo se nalazi u Opštini Stari grad iznad starog dijela grada Baščaršije, udaljeno je od samog centra grada 15-ak kilometara. Do njega se može doći regionalnim putem od Bašćaršije preko Vratnika i Zmajevca.

Strelište je izgrađeno na području starog strelišta koje datira od Austrougarske, Kraljevine Jugoslavije i JNA, koje više godina nije korišteno i služilo je za puštanje stoke, sječu šume i odlaganje čvrstog otpada. Ovo područje je zadnjih 10-ak godina bilo zapušteno i korišteno kao divlja deponija te je od vlasnika Ministarstva odbrane BiH proglašeno je kao neperspektivna imovina.

Klub za streljaštvo i streličarstvo MDR Sarajevo je 2013. godine sklopio ugovor o saradnji sa Klubom za praktično streljaštvo & taktički trening POINT Sarajevo (vlasnicima strelišta) koji su 2011. godine pokrenuli projekat sanacije i izgradnje modernog i bezbjednog strelišta po međunarodnim standardima. Klub je izgradio reprezentativno civilno strelište kakvog nema u regionu, na kojem se može pucati iz pištolja, sačmarica, poluautomatskih pušaka i snajpera. Sva strelišta su zaštičena zemljanim barijerama visine 10 metara te svaki između sebe sa 4 metra zemljanim nasipom. Svaki od boksova zasebno omogućava 180 stepeni pucačke zone, bez obzira da li se radi o metalnim ili papirnim metama. Strelište mogu koristiti civili, sportisti, zaštitari, policija i vojska.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Premijer Liga BiH

Football results provided by whatsthescore.com

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari