Sjećanje: Jedan po jedan odlaze...

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

PRONAĐEN MRTAV U KUĆI: Bio polugladan, bolestan.. preminuo s nepunih 38 godina.
U naselju Donji Mulalići, općina Bužim pronađeno je beživotno tijelo Abida (Huseina) Kaukovića-Kauka (38). Uključio se u odbranu države sa nepunih sedamnaest (17) godina, a njegov ratni put obilježila je jedinica IDV „Gazija“ čiji je bio pripadnik. Ostaće upamćen po hrabrosti koju je iskazao u borbenim dejstvima tokom cijelog rata. Za svoj doprinos u odbrani države nekoliko puta je nagrađivan i pohvaljivan od strene Komande 505.Viteške brigade i Komande 5.Korpusa.

  • buzim_gazija.jpg

Pronašao ga je jedan od komšija koji živi u blizini kuće u kojoj je stanovao Abid, a zbog činjenice da ga nije vidio nekoliko zadnjih dana otišao je do kuće gdje je zatekao strašan prizor.

Obaviještena je policija i Dom zdravlja Bužim koji su izašli na lice mjesta i konstatirali smrt. Uzrok smrti još uvijek nije utvrđen ali se zna da je nesretni Abid preminuo još prije nekoliko dana.

Abid (Huseina) Kauković je rođen 22.09.1975. godine u Bužimu (MZ Zaradostovo). Početkom agresije na BiH uključio se u odbranu države sa nepunih sedamnaest (17) godina, a njegov ratni put obilježila je jedinica IDV „Gazija“ čiji je bio pripadnik. Ostaće upamćen po hrabrosti koju je iskazao u borbenim dejstvima tokom cijelog rata. Za svoj doprinos u odbrani države nekoliko puta je nagrađivan i pohvaljivan od strene Komande 505.Viteške brigade i Komande 5.Korpusa.

Nakon rata svi Bužimljani su imali priliku da ga svakodnevno vide u gradu, a živio je u kući u naselju Donji Mulalići sam i teško bolestan. Neredovna ishrana, bolest i nebriga države oko demobilisanih boraca su samo uzroci smrti našeg Gazije koji je zasigurno zaslužio mnogo više od života. Briga oko plaćanja kirije za smještaj i jednokratnih pomoći od boračkih udruženja, općine je mali doprinos prema ovom vitezu odbrambeno-oslobodilačkog rata.

(Doznajemo.com)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari