Objavljen vodič kroz opkoljeno Sarajevo

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 1

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo je u saradnji sa jednom od nevladinih organizacija, učestvovalo u izradi i objavljivanju Historijskog vodiča opkoljenog Sarajeva.

  • vodich_opkoljenog_sarajeva.jpg

“Opsada Sarajeva je bila epizoda tolike ozloglašenosti u sukobu u bivšoj Jugoslaviji da se mora vratiti natrag u razdoblje Drugog svjetskog rata kako bi našli neku usporedbu u europskoj historiji. Od tada nijedna profesionalna vojska nije provela kampanju neumoljivog nasilja protiv stanovnika europskog grada kako bi ih smanjili do stanja srednjovjekovnog lišavanja u kojoj su bili u stalnom strahu od smrti. U razdoblju pokrivenom u ovoj optužnici, nije bilo sigurnog mjesta za Sarajlije, niti kod ku}e, škole, bolnice, od namjernog napada”. (Citat iz optužnice Međunarodnog Tribunala za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu)

Cilj ovog projekta je upoznavanje sarajevskih gostiju sa kratkom gradskom, ratnom historijom, značajnim događajima, mjestima i ličnostima te lokacijama koje bi bilo važno da posjete. Vodič je četverojezičan te će, sasvim sigurno, kada se distribuira širom Kantona Sarajevo biti od velike pomoći našim gostima koji govoe engleski, turski ili arapski jezik a ovih turista je najviše u našem glavnom gradu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 1 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari