Obavještenje korisnicima stambenih pozajmica boraca-branitelja BiH odobrenih putem Banke Srpske a.d. Banja Luka (ranije: Balkan Investment Banke a.d. Banja Luka)

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo je, po ugovorima potpisanim nakon provedene procedure javne nabavke, putem Banke Srpske ad Banja Luka (ranije Balkan investment banka a.d. Banja Luka), na teret budžeta Kantona Sarajevo za 2011. i 2012. godinu, plasiralo pozajmice za rješavanje stambenih potreba pripadnicima boračkih kategorija.

  • mbks.jpg

U Banku je u novembru 2015. godine uvedena privremena uprava, nakon čega je zatvorena poslovnica u Sarajevu, ali je Banka i dalje funkcionisala i primala uplate rata, kako one plaćane putem administrativne zabrane/trajnog naloga, tako i one koje su korisnici lično uplaćivali prema instrukciji Banke.

Kao smo informisani putem medija, odnosno web stranice Banke Srpske ad Banja Luka, kao i web stranice Agencije za bankarstvo Republike Srpske, Banci Srpske ad Banja Luka - u privremenoj upravi, dana 04.05.2016. godine oduzeta je dozvola za rad (rješenje pravosnažno sa 11.05.2016. godine), nakon čega je Banka ušla u status likvidacije i zatvoreni su joj raniji računi.

Na web stranici banke je klijentima banke koji su korisnici kreditnih aranžmana data instrukcija o načinu izmirivanja obaveza, pri čemu je za ove namjene u korist Banke Srpske a.d. Banja Luka – u likvidaciji, otvoren račun u UniCredit Bank a.d. Banja Luka broj 5517902220998013.

Pomenuta instrukcija se odnosi i na korisnike pozajmica odobrenih od strane Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo, s obzirom da su korisnici boračkih pozajmica u ugovornom odnosu sa Bankom Srpske ad Banja Luka putem koje su sredstva plasirana.

Kako bi korisnici pozajmice za rješavanje stambenih potreba svoje obaveze izvršavali na vrijeme, i ne bi došli u kašnjenje zbog problema sa Bankom, potrebno je da svoje obaveze za mjesec maj i dalje (i eventualno ranije propuštene rate), izmiruju prema instrukciji Banke koja se može naći na web stranici Banke: http://www.bankasrpske.ba/latn/?page=100&kat=7&vijest=358 , odnosno na slijedeći način:

http://www.bankasrpske.ba/images/gallery/Obicni_KM_naloga_UNI.png

Plaćanje na ovaj način će se vršiti do nove instrukcije Banke ili Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo koja će biti objavljena na web stranici Ministarstva.

Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo će u saradnji sa nadležnim institucijama raditi na rješavanju nastale situacije, a do konačnog regulisanja statusa Banke, odnosno pronalaženja nove finansijske institucije putem koje će se vršiti povrat odobrenih pozajmica.

Molimo sve korisnike da svoje obaveze izvršavaju uredno i na vrijeme kako ne bi došli u kašnjenje i situaciju da se zbog eventualnog kašnjenja pokreće postupak prinudne naplate.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari