Savjet boračke/braniteljske Rezolucije: Vidimo se, 25. aprila u 9 sati u Sarajevu

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Savjet boračke/braniteljske Rezolucije je u saopćenju za javnost demantirao da se protesti zakazani za 25. april u Sarajevu otkazuju.

  • rezolucija_branitelja_1_1.jpg
  • rezolucija_branitelja_1.jpg

Savjet boračke/braniteljske Rezolucije  u saopćenju za javnost demantirao da se protesti zakazani za 25. april u Sarajevu otkazuju.

-Savjet boračke/braniteljske Rezolucije obavještava nekadašnje pripadnike Armije RBiH, HVO-a i MUP-a, svoje članove, građane i javnost da ne nasjedaju na propagandu i dezinformacije koje su počele kružiti režimskim medijima o tobožnjem otkazivanju protesta zakazanim za 25.april ove godine.

Protesti nisu otkazani i neće biti otkazani! Protesta će biti!

Protesti će se održati onako kako su najavljeni i zakazani za ponedjeljak u 9.00 sati ispred zgrade Vlade Federacije BiH u Alipašinoj ulici u Sarajevu. Klasičnim spinovima i propagandom u kojem prednjači Federalna Televizija (FTV) koja obmanjuje borce i građane, dakle javnost i svoje gledatelje, stavljajući se na raspolaganje režimu, a ne javnosti, dokazuju da su se unervozili zbog održavanja protesta.

Nije im ni lako, treba ih razumjeti. Nije lako lagati javnosti i građanima BiH da u stotinama tih kako ih nazivaju temeljnih udruženja kojima upravlja sistem nema članstva. Postoje samo lideri kao čelnici tih udruženja, njihova bliža familija do trećeg koljena i poslušnici svi zajedno ustoličeni i imenovani u političkim strankama i niko više. Članstvo je zaobiđeno, o njemu ta udruženja ne vode brigu, spominju ih samo kao brojeve kako bi usisavali za sebe i svoje mentore 550 miliona maraka godišnje.

Neka kažu javnosti decidno i doslovno koliko nekadašnjih boraca slovom i brojem stoji iza Udruženja koja pozivaju da se protesti ne održe. Neka daju na uvid evidenciju o ljudstvu u ime kojeg se predstavljaju ta bajna temeljna udruženja. Neće to iznijeti i neće dati. Razlog je jednostavan: ljudstvo i članstvo, boračka populacija ne stoji iza tih stranačkih udruženja nazvanih samo formalno kao temeljna boračka udruženja.

Mi u Savjetu potpisnica Rezolucije ništa ne skrivamo i ne govorimo u fikciji, ne govorimo o ljudima kao brojkama i sredstvom za potkusurivanje i manipulaciju. Vidjet ćemo svi zajedno u ponedjeljak 25.aprila ko je u članstvu Savjeta potpisnica Rezolucije i koliko je ljudi uz ovu Rezoluciju koji će doći na proteste. Neuporedivo nas je više nego što nas prebrojava ministar Bukvarević i njegovi kupljeni komandanti i poltroni koji nas nazivaju neformalnom skupinom.

I pored klasičnih pritisaka i ucjena ljudima iz prevozničkih firmi da ne smiju davati autobuse za prevoz boraca u Sarajevo na proteste, što je još jedan znak panike i zabrinutosti ovig sistema i režima, dolazak na proteste neće i ne može biti spriječen. I sami će se iznenaditi kada vide koliko nas je u ponedjeljak ispred zgrade Vlade Federacije BiH.

Naš skup na protestu ima ogroman potencijal i snagu. Znaju to oni i zato su u panici. Naš skup ima po prvi put na jednom mjestu borce iz cijele Federacije BiH. Nekad sukobljene i konfrontirane, a danas prepuštene samima sebi i osuđene na jedinstvo i zajedničku borbu za svoja prava. Približilo nas je i ujedinilo to što je od nas sistem s ovim režimom napravio sirotinju, bogalje, bolesnike, očajnike, gladne ljude, ali ljude koji nisu izgubili dostojanstvo, nisu izguibili čast i nisu izgubili obraz.

Dođite svi na proteste u ponedjeljak, nemojte da vas uplaše i zbune njihove spletke i laži. Njihove maske su pale i u panici sada ne znaju šta da rade i kako da se operu pred revoltiranim borcima i građanima ove zemlje. Podržite i vi proteste svojim dolaskom u ponedjeljak u 9 sati pred zgradom Vlade FBiH u Alipašinoj ulici u Sarajevu.

ODUSTATI NEĆEMO NIKADA!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari