Federalni zavod omogućio dodatna sredstva za program zapošljavanja

Autor: Redakcija • Objavljeno: • Broj komentara: 0

Upravni odbor Federalnog zavoda za zapošljavanje donio je Odluku kojom su povećana prethodno predviđena finansijska sredstva za realizaciju Programa sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja stjecanja prvog radnog iskustva 2015.

  • nezaposlenost.jpg

Odobravanjem dodatnih sredstava Upravni odbor Zavoda znatno je povećao obuhvat nezaposlenih osoba kroz mjere aktivne politike zapošljavanja.

- Naime, tim će se omogućiti zapošljavanje 8.000 osoba umjesto prvobitno planiranih 4.000, a stvorene su pretpostavke da se realizacijom Programa obuhvate sve prijave poslodavaca pristigle do 18. juna ove godine, a koje su u skladu s propisanim kriterijima - saopćeno je iz Federalnog fonda za zapošljavanje.

U saopćenju se precizira da je na Javni poziv za učešće u Programu sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja stjecanja prvog radnog iskustva 2015 pristigao veliki broj zahtjeva poslodavaca.

Program sufinansiranja zapošljavanja i sufinansiranja stjecanja prvog radnog iskustva 2015 tek je jedna od programskih aktivnosti Zavoda, a podrazumijeva četiri mjere.

- Jačanja konkurentnosti na tržištu rada, prvo radno iskustvo, prilika za sve, periodično/sezonsko zapošljavanje i vaučer za posao. Program je, između ostalog, namijenjen kategorijama nezaposlenih kao što su mladi bez radnog iskustva, osobe dobi iznad 40 godina i dugotrajno nezaposlene osobe - saopćeno je iz Federalnog zavoda za zapošljavanje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije portala Veteran.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

KOMENTARI { 0 } DODAJ KOMENTAR
  • Ime / Nadimak: *

  • Komentar: *
    do 1200 karaktera

  •  

  • Karakteri sa slike: *

  •  

  • Trenutno nema komentara.

Najnovije

Najčitanije

Najnovijikomentari